ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΕΣ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για diet

Κάθε χρόνο ξοδεύονται δισεκατομμύρια δολάρια στις δίαιτες και διάφορα άλλα σκευάσματα για την απώλεια βάρους, αλλά τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Για πολλούς, η μόνιμη διατήρηση βάρους είναι πολύ πιο δύσκολη από τη νίκη εναντίον του εθισμού στα ναρκωτικά, τσιγάρα ή αλκοόλ. Καλύτερα να μείνει κανείς παχύς από το να αλλάζει τις δίαιτες, τη μία μετά την άλλη, όπου άμεσα χάνει κανένα κιλό, αλλά το ξαναπαίρνει μετά. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτό το φαινόμενο γιο γιο σταδιακά εξαντλεί τους σημαντικούς ιστούς του οργανισμού, όπως τους μυς και τα κόκαλα. Στο τέλος ο οργανισμός εξασθενεί τόσο πολύ που γίνεται όλο και πιο ευάλωτος στις ασθένειες και λιγότερο ικανός να εκκρίνει λίπη.

 

Υπερβολικό βάρος βλάπτει την υγεία

Δεν είναι υγιές να είναι κανείς υπέρβαρος. Το υπερβολικό βάρος βλάπτει την υγεία και μειώνει το προσδόκιμο ζωής. Φτάνουν μόνο 4 έως 7 περιττά κιλά για να δημιουργήσουν μετρήσιμες αλλαγές που μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια μιας εκφυλιστικής ασθένειας. Για κάθε τέσσερα περιττά κιλά το προσδόκιμο ζωής μπορεί να μειωθεί για ένα ολόκληρο χρόνο.

Υπέρβαρα άτομα πρέπει να κάνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που σκέπτονται και συμπεριφέρονται. Το σενάριο που παίζει σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους προχωρά περίπου με τον εξής τρόπο: μερικές εβδομάδες της πιο καινούριας θαυματουργής δίαιτας, τσιρότο πάνω στο στόμα, λήψη μιας σειράς από ενέσεις και χάπια, ραμμένο στομάχι, γαστρική παράκαμψη. και τα κιλά εξαφανίζονται. Πανηγυρισμός! Νέα ρούχα! Αλλά μετά από λίγες ημέρες οι άνθρωποι αυτοί επιστρέφουν στις παλιές διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής. Μετά από λίγες εβδομάδες τα χαμένα κιλά επιστρέφουν, συχνά με τόκο.

Τα προγράμματα αδυνατίσματος είναι συχνά ανεπιτυχή επειδή επιχειρούν να λύσουν εντός μικρού χρονικού διαστήματος μακροχρόνια προβλήματα.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε την πραγματικότητα: η παχυσαρκία μπορεί να είναι σοβαρή, και επικίνδυνη για ζωή κατάσταση.

 

Οι δίαιτες είναι παγίδες

Οι δίαιτες είναι παγίδες για γρήγορη απώλεια βάρους οι οποίες δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα. Πολλοί άνθρωποι περνούν από τη μία δίαιτα στην άλλη, χάνουν προσωρινά βάρος, το οποίο σύντομα επιστρέφει. Αυτός ο κύκλος είναι αποθαρρυντικός, καταστροφικός και συχνά επικίνδυνος. Μια δια βίου δέσμευση για υγιεινές συνήθειες είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για μόνιμο έλεγχο του βάρους. Στην ουσία, είναι αδύνατο να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε αυτή την κατάσταση εάν δεν αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Κάντε την υγιεινή διατροφή μόνιμο κομμάτι της καθημερινής σας ζωής. Αυτή είναι η λύση για τον έλεγχο του βάρους.

 

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Εάν θέλετε να προοδεύσετε, να γίνετε καλύτερος άνθρωπος, χρειάζεται να έχετε ξεχωριστό μυαλό. Πρέπει συνεχώς να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε. Ίσως να σας εκπλήξει κάτι σε αυτή την παρουσίαση, ή ίσως να μην συμφωνήσετε με κάτι, αλλά μην θυμώνετε. Σκεφτείτε καινούριες ιδέες, βγείτε από τα τετριμμένα για να γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Μπορείτε, αν θέλετε.

Αυτό το υλικό είναι πολύ απλό, καλά τεκμηριωμένο με νέες ιατρικές έρευνες. Μην μαθαίνετε μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για την οικογένειά σας, και για τους ανθρώπους γύρω σας. Το να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή είναι πρόκληση. Ενδεχομένως να υπάρχουν δυσκολίες, αλλά γι’ αυτό κρατήστε ανοιχτό το μυαλό και την καρδιά, και δεχτείτε αλλαγές στη ζωή σας. Μην τις κάνετε όλες με τη μία, αλλά μόνο αυτές για τις οποίες νιώθετε έτοιμοι αυτή τη στιγμή. Αργότερα προσθέστε κι άλλες.

Οι αρχές της καλής υγείας και ζωής υπάρχουν εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, αλλά οι άνθρωποι σταμάτησαν να τις διαβάζουν και να τις ακούνε. Πρέπει να μάθουμε το μηχανισμό του σώματός μας. Κάποιοι ξέρουν να φροντίζουν τη μηχανή του αυτοκινήτου τους. Αλλά, στη μηχανή του σώματός μας περνάμε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτή η μηχανή χρειάζεται καλή φροντίδα. Πρέπει να δούμε πώς λειτουργεί. Είναι η πιο μεγαλειώδης συσκευή στον πλανήτη. Αν της δώσεις την ευκαιρία, θα σου δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Θα δούμε εφτά φυσικά γιατρικά που μπορούν να σας κρατήσουν σε ισορροπία. Αν κρατήσουμε μόνο τρία ή τέσσερα από αυτά, θα χάσουμε την ισορροπία μας. Είναι απαραίτητο να τηρήσετε και τα εφτά γιατρικά για τη νέα αρχή σας.

  1. ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2. ΑΣΚΗΣΗ 3. ΝΕΡΟ 4. ΗΛΙΟΣ 5. ΜΕΤΡΟ 6. ΑΕΡΑΣ 7. ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

 

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ “ΕΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΕΣ” ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ:

ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ-ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΗΜΑ

Μία από τις κακές συνήθειες στη διατροφή είναι το τσιμπολόγημα, δηλαδή τα ενδιάμεσα γεύματα. Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε μεταξύ των γευμάτων; Η πέψη ξεκινά στο στόμα με συγκεκριμένα ένζυμα στο σίαλο, τα οποία διαλύουν το άμυλο. Αυτά δεν λειτουργούν καλά στο στομάχι, αλλά μόνο στο στόμα. Ενώ μασάμε, η τροφή πρέπει να παραμείνει στο στόμα 30-60 δευτερόλεπτα πριν την καταπιούμε, για να μην αρχίσει να αναρωτιέται το στομάχι σας τι έγινε, μήπως χάσατε τα δόντια σας; Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μίξερ που υπάρχει στο στόμα σας.

Το δεύτερο στάδιο της πέψης είναι στο στομάχι. Το στομάχι είναι σαν μπαλόνι με νερό. Όταν η τροφή αρχίσει να διασπάται στο στομάχι, ειδικοί μικροί μύες σπρώχνουν το φαγητό εκτός στομάχου (όπως όταν αρμέγετε αγελάδα). Η χώνεψη συνεχίζεται στο λεπτό έντερο. Αλλά, πριν αδειάσει το στομάχι, εμείς τσιμπολογάμε ανάμεσα στα γεύματα (αντί να κάνουμε διάλειμμα 5 ώρες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η πέψη). Αν το διάλειμμα είναι λιγότερο από 5 ώρες, οι μύες του στομάχου έχουν προβλήματα. Αυτοί οι μύες σταματάνε και δεν διώχνουν το παλιό φαγητό, μέχρι να χωνευτεί το καινούριο φαγητό που έφτασε στο στομάχι. Το παλιό φαγητό περιμένει στο στομάχι, ένα μέρος ζεστό, σκοτεινό και όξινο, όπου οι τροφές λιώνουν. Είναι σαν να λιώνετε φαγητό στο πιάτο το πρωί και φεύγετε για δουλειά. Το βράδυ τι απέγινε το φαγητό; Είναι σάπιο. Τι συμβαίνει με τα τρόφιμα που περιμένουν στο στομάχι; Και αυτά σαπίζουν, και έτσι χαλάνε το αίμα μας. Έχουν γίνει πολλές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί αυτό. Σε ένα νοσοκομείο όλες οι νοσοκόμες συμμετείχαν στις δοκιμές. Έτρωγαν τρία κανονικά γεύματα και ανάμεσα στα γεύματα έπρεπε να τσιμπολογήσουν κάτι. Μετά από τρεις μέρες περνούσαν τεστ. Ειδικό οπτικό σύστημα με μια κάμερα εισάγεται στο πεπτικό σύστημα και δείχνει τι υπάρχει στο στομάχι. Όταν πήραν το φαγητό από το στομάχι, βρήκαν παλιά τρόφιμα 3 ημερών, σε πολύ κακή κατάσταση. Είναι σαν να πηγαίνατε στη χωματερή και τρώγατε φαγητό από εκεί. Αυτό συμβαίνει όταν τρώμε μεταξύ των γευμάτων. Το φαγητό χαλάει. Μπορείτε να τρώτε υγιεινά φρούτα και λαχανικά, αλλά προσέξτε να μην τρώτε μεταξύ γευμάτων, κάντε ένα διάλειμμα 5 ωρών. Για να αποσυντεθεί το φαγητό χρειάζονται 2-3 ώρες, και έπειτα το στομάχι χρειάζεται ξεκούραση 2 ώρες. Το στομάχι σας είναι ένας μυς, και όλοι οι μύες του σώματος πρέπει να ξεκουράζονται (ακόμη και η καρδιά ξεκουράζεται ανάμεσα στους δύο χτύπους).

Αν σας ζητήσω να πηδήξετε το σχοινί 1000 φορές σε δύο ώρες – αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αλλά, αν σας ζητήσω να πηδήξετε το σχοινί 1000 φορές σε δύο εβδομάδες, θα τα καταφέρετε. Γιατί; Γιατί θα ξεκουραστείτε. Και το στομάχι σας χρειάζεται ξεκούραση ανάμεσα στα γεύματα. Η πέψη είναι εργασία και οι μύες του στομάχου πρέπει να ξεκουραστούν. Γι αυτό να ξεκουράζεστε 5-7 ώρες ανάμεσα στα γεύματα, αλλά όχι λιγότερο από 5 ώρες. Αν η παύση είναι μικρότερη των 5 ωρών, το στομάχι θα εξασθενήσει και δε θα έχει καλή λειτουργία. Πρέπει να πάρουμε θρεπτικά συστατικά από το φαγητό, και οι 5 ώρες παύσης θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

Αν τρώτε αργά τη νύχτα, μείνετε ξύπνιοι τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο. Αν κοιμηθείτε πιο νωρίς, δε θα κοιμηθείτε καλά και θα ξυπνήσετε κουρασμένοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι το πρωί ξυπνάνε κουρασμένοι. Γιατί; Αφού κοιμούνται 8 ώρες, γιατί είναι κουρασμένοι; Εάν ξυπνάτε κουρασμένοι, αυτό είναι μια προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν φέρεστε καλά στο σώμα σας, θα ξυπνάτε μόνοι σας χωρίς πρόβλημα, απότομα, μόνοι σας και ξεκούραστοι για καινούρια ημέρα.

Αλλά, εμείς το πρωί ακόμα νυστάζουμε, τεντωνόμαστε, πηγαίνουμε στον καθρέφτη και δε μας αρέσει αυτό που βλέπουμε. Τσιμπάμε τον εαυτό μας για να δούμε αν ακόμα ονειρευόμαστε. Γιατί; Κάτι δεν πάει καλά. Το σώμα δεν έχει ξεκουραστεί ακόμα από το χθεσινό άσχημο φέρσιμο, ούτε από το προχθεσινό, ούτε και από καιρό πριν. Και μετά από όλα αυτά, το σώμα δεν θέλει να σηκωθεί. Χτυπάει το ξυπνητήρι, πρέπει να πάτε στη δουλειά, και το σώμα λέει: «Όχι! Δεν μπορώ, άσε με ήσυχο. Μου φέρθηκες άσχημα, δεν θέλω να σηκωθώ. Δεν θέλω να φάω, δεν θέλω να πιω, θέλω απλά να πεθάνω». Και όλα αυτά επειδή φερόμαστε άσχημα στο σώμα μας. Ξέρετε ότι αυτό είναι αλήθεια. Κι εγώ ξυπνούσα παλαιότερα έτσι. Λείπει ένα από τα 7 γιατρικά. Ίσως δεν έχετε καλή τροφή ή αρκετό νερό. Ίσως δεν γυμνάζεστε ή δεν ξεκουράζεστε αρκετά. Ίσως λείπουν μερικά γιατρικά. Χρειάζονται και τα 7.

Θέλετε να σταματήσετε να τρώτε μεταξύ των γευμάτων; Δοκιμάστε το, θα δείτε πώς θα αισθάνεστε. Είναι στο χέρι σας να πάρετε την απόφαση πόσο καλά θέλετε να αισθάνεστε. Θέλετε να σηκώνεστε κουρασμένοι ή ξεκούραστοι – έτοιμοι για καινούρια μέρα; Κάποτε ήμουν καλεσμένος σε ένα γάμο. Μετά την πρόβα του γάμου πήγαμε για φαγητό σε μια πιτσαρία. Για μένα έφτιαξαν κάτι καλό και υγιεινό. Η ώρα ήταν 10 το βράδυ, κι εγώ δεν τρώω τόσο αργά και δεν ήξερα πώς να τη γλιτώσω μπροστά στην παρέα μου. Η πίτσα μου είχε θαυμάσια φρέσκα λαχανικά και όλοι είχαν κατενθουσιαστεί με αυτή, ενώ εγώ προσπαθούσα κάπως να τη γλιτώσω. Το βρήκα και τους είπα: «Ποιος θέλει ένα κομμάτι από αυτή την πίτσα;» Και εξαφανίστηκε στο χρόνο μηδέν! Ο θείος μου μού είπε: «Είσαι ένα πολύ έξυπνο παλικάρι, γιατί δεν έφαγες τίποτα;» Και του απάντησα: «Προτιμώ να ξυπνήσω ξεκούραστος και ευτυχισμένος, από το να απολαύσω μια στιγμή την πίτσα μου. Αν την είχα φάει, θα είχα τρομερή νύχτα, δε θα κοιμόμουν καλά και θα ξυπνούσα κουρασμένος, και αυτό δεν μου αρέσει. Τόσο πολύ δεν μου αρέσει αυτό, που θα προτιμήσω να παραλείψω την πίτσα, έτσι ώστε να μπορέσω να σηκωθώ ευτυχισμένος.» Όταν ξεκινήσετε να κάνετε αυτά τα καλά πράγματα, αυτό θα σας παρακινήσει να προχωρήσετε. Έτσι έγινε με μένα, έτσι θα γίνει και με εσάς.

 

ΑΝΑΤΟΜΙΑ

Ας ρίξουμε μια ματιά στον ανθρώπινο οργανισμό. Τι είναι αυτή η μηχανή; Αυτή η μηχανή δημιουργήθηκε να τρώει φυτά ή νεκρά ζώα; Ας ξεκινήσουμε από τη στοματική κοιλότητα, από τους μυς της μάσησης. Μπορείτε να κινείτε αριστερά-δεξιά την κάτω γνάθο; Μπορείτε. Μπορείτε να κινείτε την κάτω γνάθο πάνω-κάτω και μπρος-πίσω; Μπορείτε. Μπορείτε να κινείτε το σαγόνι σας και στις τρεις κατευθύνσεις, όπως όλα τα φυτοφάγα. Οι κρεατοφάγοι μπορούν να ανοίγουν το στόμα τους μόνο πάνω-κάτω. Για παράδειγμα, ο σκύλος μπορεί να ανοίγει το στόμα του μόνο πάνω-κάτω, δεν μπορεί ούτε στο πλάι ούτε μπρος-πίσω, επειδή είναι κρεατοφάγο ζώο. Κάθε οδοντίατρος μπορεί να μας πει ότι τα ανθρώπινα δόντια είναι σχεδιασμένα να τρώνε τα φυτά. Δεν είναι κοφτερά και μεγάλα σαν της αρκούδας ή λύκου. Τα δόντια μας δεν είναι σχεδιασμένα να δαγκώσουν κρέας ούτε να το σκίσουν. Τα δόντια μας είναι σχεδιασμένα για τα φυτά.

Ας δούμε τώρα τα όργανα πεπτικού συστήματος. Τα έντερά μας είναι πολύ μακριά και ελικοειδή. Είναι δέκα φορές πιο μακριά από το στέρνο μας. Αυτό είναι αρκετό για χώνεψη των φυτικών ινών. Στην εποχή μας γίνεται πολύς λόγος για τις ίνες που υπάρχουν στα φυτά, και δεν υπάρχουν στο κρέας. Το πεπτικό σύστημα των σαρκοβόρων διαφέρει πολύ από το δικό μας. Είναι πολύ κοντό, μόνο τρεις φορές το μήκος του στέρνου, επειδή το κρέας πρέπει να βγει γρήγορα από το πεπτικό σύστημα, διότι μπορεί εύκολα να εγκλωβιστεί σε κάποια γωνία, που έχει ως αποτέλεσμα ανάπτυξη όγκων. Το HCL (υδροχλωρικό οξύ) του στομάχου των σαρκοφάγων είναι 10 φορές ισχυρότερο από το δικό μας. Το υδροχλωρικό οξύ του στομάχου μας δεν είναι αρκετά ισχυρό για να εξουδετερώσει τις τοξίνες που περιέχει το κρέας. Το σώμα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο εύκολα την τόσο μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης του κρέατος. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στους κρεατοφάγους, δίνοντάς τους το χοιρινό λίπος. Αυτό απέτυχε, επειδή τα σαρκοβόρα εξουδετερώνουν την περιττή χοληστερόλη από τον οργανισμό. Στους ανθρώπους, όμως, οι οποίοι έχουν πεπτικό σύστημα για φυτική διατροφή, η χοληστερόλη συσσωρεύεται στις αρτηρίες. Τα σαρκοβόρα δεν γνωρίζουν την αρτηριοσκλήρωση, και δεν έχουν προβλήματα με αιμοφόρα αγγεία. Μόνο οι φυτοφάγοι που τρέφονται με το κρέας πάσχουν από ασθένειες των αρτηριών. Οι φυτοφάγοι ιδρώνουν μέσω δέρματος, και οι κρεατοφάγοι μέσω γλώσσας. Το μέσο μας για συγκομιδή καρπών είναι τα 4 δάχτυλα και ο αντίχειρας στο πλάι, για να συλλέξουμε απαλά τα φρούτα και τα λαχανικά και να μην τα καταστρέψουμε. Αν είχαμε τα άκρα σαν του λιονταριού, δε θα το καταφέραμε αυτό. Τα πόδια του είναι για να πιάνει τα ζώα, και όχι για να πιάνει τους καρπούς. Δεν έχουμε οπλές, αλλά οι άνθρωποι επινόησαν μαχαίρια και πιρούνια για να τρώνε κρέας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πνίγονται από μπουκιά φαγητό, πνίγονται από κομμάτι κρέας. Αυτό λένε φτάνοντας στο κέντρο υγείας. Κανένας δεν πνίγηκε από μπανάνα.

 

ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ;

Αυτά είναι μόνο τα γεγονότα. Είμαστε δημιουργημένοι να τρώμε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά. Αυτό συστήνει η Επιτροπή προληπτικής ιατρικής. Ας θυμηθούμε το γιατρό Μπερνάρντ και το έργο των 3000 γιατρών. Ο Δρ Μπερνάρντ είναι μέλος του Συλλόγου για πρόληψη ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Ουάσιγκτον. Το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής μας, σύμφωνα με αυτούς, πρέπει να είναι τα φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και δημητριακά. Αν δεν έχετε αυτές τις τροφές, τότε χρησιμοποιείτε κρέας, προϊόντα του κρέατος, λάδι, ζάχαρη και βούτυρο. Το κρέας δεν θεωρείται καν είδος φαγητού, αλλά κάτι το οποίο αρέσει στους ανθρώπους να τρώνε, παρόλο που δεν το χρειάζονται στη διατροφή. Χρησιμοποιήστε ωμή, φυσική τροφή για ένα ζωντανό, φυσικό σώμα.

Ο Δρ Ρούμπεν Μέσι, πρώτος Πρόεδρος της Αμερικανικής ιατρικής εταιρείας, είχε μεγάλη ευθύνη για να προστατεύσει την υγεία του έθνους και να εκπροσωπεί το ιατρικό επάγγελμα στον κόσμο. Γι’ αυτό έκανε πολλές έρευνες. Πήγε στη σύσκεψη του Κογκρέσου των ΗΠΑ με μεγάλη πρόταση να γίνουν οι Αμερικάνοι το έθνος που θα τρέφεται με φυτά, αλλά το πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι η βιομηχανία κρέατος είναι μια μεγάλη επιχείρηση με πολλά χρήματα και πολλούς δικηγόρους. Η πρόταση απορρίφθηκε. Ο Δρ Ρούμπεν Μέσι είδε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο τρώνε φυτικές τροφές. Στην Ινδία οι άνθρωποι τρώνε μόνο φακές και ρύζι. Στην Άπω Ανατολή οι άνθρωποι τρώνε σόγια και ρύζι. Στην Κεντρική και Νότια Αμερική τρώνε καλαμπόκι και φασόλια. Σε πολύ λίγες χώρες οι άνθρωποι τρώνε πολύ κρέας. Μόνο στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής καταναλώνεται πολύ κρέας. Μεγάλοι κρεατοφάγοι – μεγάλα νοσοκομεία, αυτά πάνε μαζί. Η εφημερίδα της Αμερικανικής ιατρικής εταιρείας ισχυρίζεται ότι η φυτική διατροφή μπορεί να αποτρέψει το 97% των αποφράξεων στις στεφανιαίες αρτηρίες. Αυτός είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος στις Ηνωμένες Πολιτείες, και θα μπορούσε να αποτραπεί με φυτική διατροφή. Αυτή η πληροφορία δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 1961.

Εμείς γνωρίζουμε ποιος είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος στην Αμερική. Γιατί δεν το σταματάμε; Εξαιτίας των χρημάτων! Η βιομηχανία τροφίμων δεν ενδιαφέρεται τόσο για την υγεία μας όσο για τα χρήματά μας. Δεν θέλω να αισθάνεστε άβολα, και στην οικογένειά μου εργάζονται με το κρέας και το τρώνε, καπνίζουν και πίνουν ό,τι τους αρέσει. Τους αγαπώ ακόμα, αλλά αυτό δεν απαλύνει τα γεγονότα. Οι ασθένειες στη ζωή τους όλο πληθαίνουν και γίνονται πιο σοβαρές, και η πιθανότητα πρόωρου θανάτου αυξάνεται. Πολλά έγγραφα το επιβεβαιώνουν.

Πώς να φτάσουμε στην ισορροπημένη διατροφή; Είναι πολύ απλό. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έχει ξοδέψει πολύ χρόνο για να βρει αυτές τις απαντήσεις. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τρώμε πολύχρωμα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά. Έτσι θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΟΥΜΕ;

Ακολουθούν 10 αρχές για απώλεια περιττού σωματικού βάρους. Αν ξέρετε κάποιον που χρειάζεται να χάσει λίγα κιλά, αυτό θα του είναι χρήσιμο:

1) Να τρώτε μόνο την ώρα που έχει οριστεί για το γεύμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν τρώμε ανάμεσα στα γεύματα. Όταν τρώμε ανάμεσα στα γεύματα, τότε καταναλώνουμε παραπανίσιες θερμίδες. Οπότε τρώμε μόνο την ώρα του γεύματος.

2) Να τρώτε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ξηρούς καρπούς. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά είναι πολύ συμπυκνωμένη τροφή, και αν τα τρώμε καταναλώνουμε περιττό φαγητό. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να τρώμε περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

3) Μην καταναλώνετε τρόφιμα που δεν μας κάνουν καλό-συμπυκνωμένα τρόφιμα από τα υψηλότερα επίπεδα της τροφικής αλυσίδας.

4) Χρησιμοποιήστε περισσότερο ανεπεξέργαστες τροφές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε το άσπρο αλεύρι και λευκή ζάχαρη.

5) Να πίνετε επαρκή ποσότητα νερού (1,5 – 2 λίτρα την ημέρα).

6) Το σημαντικότερο: να τρώτε ένα πλούσιο πρωινό και πολύ λίγο ή τίποτα για το βραδινό. Το πρωινό πρέπει να είναι το πλουσιότερο γεύμα της ημέρας, επειδή έχουμε μπροστά μας όλη την ημέρα να κάψουμε όλες τις θερμίδες που καταναλώσαμε. Το δεύτερο γεύμα θα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ από το πρωινό, και το τρίτο γεύμα, αν το τρώμε, θα πρέπει να είναι το πιο ελαφρύ. Για παράδειγμα, ψωμί και φρούτα ή λίγα δημητριακά! Οι άνθρωποι τρώνε ακριβώς το αντίθετο. Μερικά δημητριακά για πρωινό ή ένα φλιτζάνι καφέ, και όταν επιστρέφουν στο σπίτι βράδυ τρώνε πλούσια. Έτσι παίρνουν τις θερμίδες τις οποίες δεν μπορούν να επεξεργαστούν και να κάψουν, επειδή σε λίγες ώρες πηγαίνουν για ύπνο. Και αν δεν μπορείτε να κάψετε αυτές τις θερμίδες, τότε οι θερμίδες αποθηκεύονται στις αποθήκες – λιποκύτταρα. Το λίπος είναι ουσιαστικά η αποθηκευμένη ενέργεια. Γι’ αυτό το πρωί τρώμε φαγητό πλούσιο σε ενέργεια, για να μπορέσουμε να την κάψουμε στον οργανισμό. Αν τρώμε φαγητό με πολλές θερμίδες αργά το βράδυ, δε θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτές τις θερμίδες, αλλά αντίθετα, θα τις αποθηκεύσουμε.

7) Να τρώτε φαγητό χαμηλό σε θερμίδες, και να αποφεύγετε λίπος και λάδι.

8) Νηστεία – επιλέξτε μια μέρα της εβδομάδας για νηστεία. Κατά τη διάρκεια της νηστείας μην τρώτε και μην πίνετε τίποτα. Για παράδειγμα, σήμερα τρώτε μεσημεριανό στις 2 μ.μ., και έπειτα αύριο στις 2 μ.μ. τρώτε πάλι μεσημεριανό και πίνετε νερό. Εάν δεν αντέχετε, μπορείτε να πίνετε νερό και κατά τη διάρκεια της νηστείας. Μπορείτε, επίσης, για αρχή, να παραλείψετε μόνο ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της νηστείας.

9) Μην πιέζεστε με το βάρος σας και την επιθυμία σας να αδυνατίσετε, φροντίστε κυρίως την υγεία σας. Μην σκέφτεστε αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε, αλλά αυτό που μπορείτε.

10) Να αποφεύγετε τα φάρμακα και να μην κάνετε παράξενες δίαιτες. Οι αρχές 2 και 6 είναι οι πιο σημαντικές. Πάντα τις τονίζω στον κόσμο. Όταν τρώμε το φαγητό έτσι όπως φυτρώνει, τότε αυτό δεν έχει περιττές θερμίδες, αλλά πολλές ίνες που θα μας χορτάσουν και θα μας ικανοποιήσουν. Αν το φαγητό σας είναι έτσι όπως είναι στη φύση, θα έχετε λιγότερα προβλήματα με το σωματικό βάρος σας.