Οριστικό «νοκ άουτ» στο αγελαδινό γάλα!

mleko

Πολλοί άνθρωποι ζουν με την πεποίθηση ότι το γάλα αποτελεί υγιεινή τροφή και ότι πρέπει να πίνεται (και να καταναλώνεται και με κάθε άλλη μορφή του – τυρί, γιαούρτι, κλπ.) ειδικά το πρωί. Ανάμεσα στις άλλες ανοησίες αυτού του συστήματος διαταραγμένων αξιών, κι αυτό αποτελεί ένα από τα πράγματα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Βιομηχανία γάλακτος είναι μια μονόπλευρη προπαγάνδα που υποκινείται από πολιτικά κίνητρα και το γάλα είναι μια εξαιρετικά ανθυγιεινή τροφή. Προσπαθήστε να μην εγκαταλείψετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, για χάρη της υγείας σας και του περιβάλλοντος στο οποίο ζείτε.

Αρχικά, ας δούμε μερικές σύντομες πληροφορίες σχετικά με το γάλα. Το γάλα δεν περιέχει, όπως και τα αυγά, ακατέργαστες ουσίες, αλλά έχει πάρα πολλές πρωτεΐνες. Οι ίδιο γιατροί που συμμετέχουν στην προπαγάνδα γάλακτος, γνωρίζουν ότι το γάλα είναι η νούμερο 1 τροφή που προκαλεί αλλεργίες. Τα αυγά καταλαμβάνουν την αμέσως επόμενη θέση. Το γάλα περιέχει διάφορες πρωτεΐνες που προκαλούν 40 διαφορετικές αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτές μεταδίδονται από τη μητέρα που θηλάζει και τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα στο παιδί της.

Πολλοί αναφέρουν το ασβέστιο που υπάρχει στο γάλα ως το κύριο επιχείρημα στην υπεράσπιση της κατανάλωσής του. Ωστόσο, οι άνθρωποι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν ότι το ασβέστιο όταν δεσμεύεται με πρωτεΐνες, παράγει την καζεΐνη, η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί από το ανθρώπινο σώμα με έναν τρόπο που να είναι ευνοϊκός για τον άνθρωπο. Η καλύτερη απόδειξη είναι οι αδύναμοι σκελετοί μελών των Δυτικών λαών που καταναλώνουν τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι άνθρωποι που τρέφονται με φρέσκα ωμά τρόφιμα και τα φυτοφάγα ζώα δεν γνωρίζουν την οστεοπόρωση. Πώς και ελέφαντες και καμηλοπάρδαλες έχουν τόσο γερά κόκαλα που μπορούν να στηρίξουν ένα βαρύ σώμα; Η απάντηση είναι απλή: αφού ξεσυνηθίσουν από το θηλασμό με μητρικό γάλα πρέπει να τρέφονται με φυτικές τροφές!

ΣΥΓΚΡΙΣΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΑΛΛΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Το γάλα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του βρέφους (αλλά όχι και ενός ενήλικου θηλαστικού) και αποκλειστικά το μητρικό γάλα. Περιέχει μόνο περίπου 1,2% της αλβουμίνης (λευκωματίνης) – πρωτεΐνης. Ένα ταχέως αναπτυσσόμενο μοσχάρι (με τέσσερα στομάχια) χρειάζεται τρεις φορές περισσότερες πρωτεΐνες που δεσμεύονται στην καζεΐνη, δημιουργώντας μεγάλα, εύπεπτα κομμάτια (φρέσκο μαλακό τυρί), ενώ η αλβουμίνη (λευκωματίνη) από το μητρικό γάλα δημιουργεί μαλακά κομμάτια που χωνεύονται πολύ εύκολα. Το ανθρώπινο γάλα περιέχει πολύ περισσότερη κυστεΐνη και τρυπτοφάνη από ό,τι οποιοδήποτε άλλο γάλα. Από το γάλα αγελάδας λείπει σίδηρος, ιώδιο, φώσφορο και μαγγάνιο, καθώς κάθε είδος θηλαστικών θρέφει τα νεαρά ζώα με το δικό του σύστημα γάλακτος. Υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών στο αγελαδινό γάλα είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για ένα παιδί και αποτελεί αιτία υπερβολικά γρήγορης ανάπτυξης, κάτι το οποίο θα έχει κακή επίδραση στο προσδόκιμο ζωής του.

Αγελαδινό γάλα δημιουργεί βλέννα, ακριβώς όπως τα ήδη αναφερθέντα θερμικά επεξεργασμένα δημητριακά. Αυτό μπορεί να το νιώσει στο λαιμό του ο καθένας που πίνει γάλα, με την πρώτη γουλιά κιόλας. Η κολλώδης βλέννα, μαζί με παρομοίως επιβλαβή μαγειρεμένα γεύματα, είναι αιτία για διάφορα κρυολογήματα. Επιπλέον, η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην αναπνοή, υψηλή αρτηριακή πίεση, ζαλάδα, τυμπανισμό, έντονο πρήξιμο των ουρητήρων.

Στο μητρικό γάλα υπάρχουν λεκιθίνη και υψηλά ποσοστά των αμινοξέων ταυρίνης, που αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου . Στο αγελαδινό γάλα δεν υπάρχουν αυτές οι δύο ουσίες. Το μητρικό γάλα είναι γλυκό και περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες. Το μερίδιο των λιπαρών, μετάλλων και βιταμινών είναι πολύ διαφορετικό σε αυτά τα δύο είδη γάλακτος. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ανθρώπινο και το γάλα αγελάδας διαφέρουν μεταξύ τους σε μεγάλο βαθμό. Ας εξετάσουμε τώρα την πεπτικότητα του γάλακτος…

Τα συστατικά του: λακτόζη (σάκχαρο) και καζεΐνη (πρωτεΐνη) χωνεύονται χάρη στα ένζυμα λακτόζης και πυτιάς. Αλλά στην ηλικία των περίπου τριών χρόνων, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν πλέον την επαρκή ποσότητα αυτών των ενζύμων, κάτι το οποίο αποτελεί μια συγκεκριμένη προειδοποίηση της φύσης ότι οι ενήλικες πρέπει να απαρνηθούν το γάλα ως τροφή. Εκτός από αυτό, το γάλα που προσφέρεται σήμερα στα καταστήματα λόγω κακής διαδικασίας επεξεργασίας είναι νεκρό. Αυτό, σύμφωνα με τον κανονισμό, πρέπει να ομογενοποιηθεί, αποστειρωθεί και παστεριωθεί! Γιατί ακριβώς; Για να συντηρηθεί στο ράφι όσο το δυνατό πιο πολύ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μοσχάρι εκτρεφόμενο με έτσι αλλοιωμένο γάλα, θα πέθαινε εντός τριών εβδομάδων. Η ομογενοποίηση διαλύει μπάλες λίπους σε μικροσκοπικά ψιλά κομμάτια. Ο Δρ Ostcre απέδειξε ότι τέτοια σωματίδια λίπους μπορεί να σπάσουν εύκολα το τοίχωμα του εντέρου και έτσι να επιταχύνουν την απόφραξη αρτηριών και μεγάλου λεμφικού συστήματος. Η ομογενοποίηση δεν εξυπηρετεί κάποιον ωφέλιμο σκοπό, αλλά κρύβει χαλασμένο γάλα! Και αν έδινε κανείς το παστεριωμένο γάλα στα μοσχάρια, δεν θα προλάβαιναν να ζήσουν ούτε την ωριμότητά τους.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ

Το κύριο αντεπιχείρημα στη μη κατανάλωση γάλακτος, που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, είναι το ασβέστιο, το οποίο είναι «πολύ σημαντικό» στο γάλα. Αλλά, όταν πιστεύετε στην προπαγάνδα της γαλακτοβιομηχανίας, τότε νομίζετε ότι χωρίς τα προϊόντα της θα υποφέρετε από έλλειψη ασβεστίου και ως συνέπεια της από οστεοπόρωση, και ότι τα κόκαλά σας θα είναι εύθραυστα σαν το γυαλί.

Μία πειραματική σύγκριση: Πώς καταφέρνουν τα μεγάλα θηλαστικά να αποκτήσουν τόσο γερά κόκαλα χωρίς ούτε μια σταγόνα γάλα; Πώς τα καταφέρνουν τα εκατομμύρια βίγκαν στον κόσμο που δεν τρώνε απολύτως τίποτα από τα ζώα, συμπεριλαμβανομένου του μελιού, και τους βαστάνε ακόμα τα πόδια τους; Ακόμη πιο δραστικά, πώς τα καταφέρνει μια αγελάδα που δεν τρέφεται με το γάλα; Γιατί εμείς, ως τάχα καλά ενημερωμένοι καταναλωτές της τηλεόρασης, δεν γνωρίζουμε, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις από μακρινές χώρες, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στη γη δεν πίνουν καθόλου γάλα; Είναι απλό: οι δημοσιογράφοι απερίσκεπτα απολαμβάνουν στις πατρίδες τους τα μεταλλαγμένα μαγειρεμένα φαγητά, σύμφωνα με τα έθιμα της κάθε χώρας. Διότι, γιατί να ξοδεύετε σκέψεις στην υγεία – το πιο σημαντικό πράγμα;

Οι γυναίκες Μπαντού της Αφρικής είναι πολύ υγιείς, έχουν γερά οστά και δόντια, παρόλο που δεν πίνουν γάλα. Αυτές παίρνουν 250 έως 400mg καλά αξιοποιήσιμου ασβεστίου από φυτά, που είναι το μισό από ό,τι παίρνουν από τα τρόφιμα οι δυτικές γυναίκες. Οι γυναίκες Μπαντού συνήθως γεννάνε δέκα παιδιά, από τα οποία θηλάζουν το καθένα για περίπου δέκα μήνες. Ωστόσο, αν οι γυναίκες Μπαντού μετοικήσουν στις δυτικές χώρες και εκεί αρχίσουν να καταναλώνουν κανονικό φαγητό, θα έχουν σύντομα οστεοπόρωση και φθαρμένα δόντια!

Αποτέλεσμα εικόνας για milkΑποτέλεσμα εικόνας για spanacΑποτέλεσμα εικόνας για blitva mala slika

Ένα μάτσο σπανάκι ή σέσκουλο έχει περισσότερο ασβέστιο από ένα λίτρο γάλα.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ

Αξιολύπητη προπαγάνδα του γάλακτος στη φωτογραφία επάνω

«Το γάλα είναι τρόφιμο απαραίτητο για τη ζωή» — είναι μια δήλωση χωρίς βάση. Γι΄αυτό πάλι ευθύνεται η ήδη πολλαπλώς αναφερόμενη ιατρική Αγία Τριάδα η οποία είναι σε συνεννόηση με την ίδια τη βιομηχανία γάλακτος, Αν κοιτάξουμε απλώς το ζωικό βασίλειο, τα πιο μαλακά οστά δεν έχουν τα τετράποδα, αλλά τα δίποδα στα δυτικά βιομηχανικά έθνη που καταναλώνουν υπερβολικά το γάλα. Τα μέλη του είδους τους που δεν πίνουν γάλα έχουν πολύ σκληρή οστική κατασκευή. Όπως τα ζώα, έτσι μπορεί και ο άνθρωπος να χτίσει τα κόκαλά του από βιολογικό ασβέστιο που βρίσκεται στα βιολογικά, ωμά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ξηρούς καρπούς. Το ασβέστιο από γαλακτοκομικά προϊόντα που δεν είναι αρκετά εύπεπτο επιταχύνει την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων η οποία προέρχεται από νεκρές τροφές πολυτελείας. Κομμάτια κρέατος και άμυλο που δημιουργούν οξύ, στην πραγματικότητα κλέβουν το ασβέστιο από τα κόκαλα και τα δόντια.

Βοηθάνε στην αλήθεια συμπληρώματα ασβεστίου; Σε καμία περίπτωση, επειδή οι έρευνες στον Καναδά έδειξαν ότι ακόμη και κατά τη λήψη των 1200mg ασβεστίου, τα ποσοστά του ασβεστίου στο αίμα μειώνονται ακόμα πιο πολύ. Μάθετε απέξω τα λόγια του Δρ Walker: «Ένα λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό καρότο περιέχει περισσότερο ασβέστιο από ό,τι οι 25 λίβρες (11,5 κιλά) ασβέστιο σε χάπια από το φαρμακείο!»

Λέει στη συνέχεια ότι η διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα και οι διαταραχές στη λειτουργία του προέρχονται άμεσα από την καζεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Η κύρια αιτία των εύθραυστων κοκάλων έγκειται, επομένως, στη μεγάλη κατανάλωση των πρωτεϊνών. Λιπαρά και πρωτεΐνες παράγουν πολλά οξέα, και γι΄αυτό πρέπει να εξουδετερωθούν με το ασβέστιο από τα οστά και τα δόντια. Με κάθε μερίδα κρεατικών βλάπτετε δηλαδή λίγο περισσότερο τον σκελετό σας, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας. Όσο περισσότερο τρώτε τις πρωτεΐνες, τόσο περισσότερο μαλακώνουν τα οστά σας!

Οι Ινουίτ (Εσκιμώοι) δίνουν λυπηρό παράδειγμα της εκφυλιστικής επίδρασης των πρωτεϊνών. Καταναλώνουν ημερησίως 2000mg του ασβεστίου, και μεταξύ 250 και 400 γραμμαρίων πρωτεΐνης, και είναι ο συχνότερος πληθυσμός που προσβάλλεται από οστεοπόρωση. Τα μέλη του λαού Μπαντού τρώνε μόνο 400mg ασβεστίου και 47γρ πρωτεΐνης ημερησίως και με αυτόν τον τρόπο εξαρχής αποκλείουν τον κίνδυνο των πορωδών και εύθραυστων κοκάλων. Όλες αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο είναι η κύρια αιτία – μαζί με το κρέας που δημιουργεί οξύ – της απώλειας ασβεστίου στο σκελετό. Δηλαδή, αυτά τα προϊόντα δεν είναι εκείνο το άψογο φαγητό που παρουσιάζουν – εξαπατώντας μας – οι διαφημίσεις και οι επιστημονικοί προπαγανδιστές που εξαρτώνται από τη βιομηχανία γάλακτος.

ΓΑΛΑ ΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Στις ΗΠΑ οι νόμοι επιβάλλουν σε όλα τα σχολεία να προσφέρουν στα παιδιά γάλα με κάθε γεύμα, αλλιώς θα σταματήσουν να τους δίνουν χρήματα, επιδοτήσεις, και τους απειλούν με αναστολή χρηματοδότησης. Όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την πολιτική, επέλεξαν να “παραβλέψουν”, μαζί με πολλά άλλα, το γεγονός ότι μέχρι και το 90% των αφροαμερικανών, το 70% των ασιατών και το 15% των λευκών παιδιών έχουν δυσανεξία στη λακτόζη στο γάλα.

Στις ΗΠΑ επίσης ξοδεύουν περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Σε μια έρευνα του περιοδικού Grocers Journal of California από το Σεπτέμβριο του 1982, ανακοινώθηκε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τροφή με τη μεγαλύτερη κατανάλωση. Μόνο το 6% των Αμερικανών δήλωσε ότι δεν καταναλώνουν γάλα σε καμία μορφή.

Αν τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τόσο καλό φαγητό, και οι άνθρωποι στις ΗΠΑ το τρώνε περισσότερο από άλλους, δεν θα έπρεπε οι Αμερικανοί να είναι ο πιο υγιής λαός; Η εφημερίδα Los Angeles Τimes δημοσίευσε τον Απρίλιο του 1981 μια δήλωση του Richard Ο. Keeler, διευθυντή ανάπτυξης στο πρόγραμμα του Προεδρικού συμβουλίου για σωματική υγεία, ότι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι προηγούνται σε εκφυλιστικές ασθένειες.

Όπως και με τις πρωτεΐνες, κι εδώ υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων που συνδέουν τη διατροφή με γαλακτοκομικά προϊόντα με καρδιοπάθειες, καρκίνο, αρθρίτιδα, ημικρανίες, αλλεργίες, ωτίτιδες, κρυολογήματα, άσθμα, αναπνευστικές διαταραχές και μια σειρά από άλλα προβλήματα όπως αυτά τεκμηριώνονται από τους Hannah Allen, Alec Burton, Viktoras Kulvinskas, F.M. Pottenger, Herbert Μ. Shelton και N.W. Walker.

Για ένα πράγμα μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι: το γάλα αποτελεί τρόφιμα πολιτικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, η βιομηχανία γάλακτος επιδοτείται ετησίως με ακόμα και 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι 342 000 δολάρια ανά ώρα για αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που μάλλον δε θα καταναλωθούν ποτέ. Αυτή η ποσότητα φυλάσσεται σε αποθήκες και καταστήματα. Μόνο ο λογαριασμός για αποθήκευση περιττού εμπορεύματος που δε θα χρησιμοποιηθεί ποτέ είναι 47 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα στην πραγματικότητα μειώνεται, καθώς γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν πρόκειται για μια τέλεια τροφή όπως μας δίδαξαν.

Ωστόσο, η παραγωγή συνεχίζεται. Να είστε βέβαιοι ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιότητας σχετικά με την ευεργετικότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων έχει κίνητρα εμπορικά. Η εφημερίδα Los Angeles Times ανακοίνωσε το Μάρτιο του 1984 ότι το Υπουργείο Γεωργίας αποφάσισε να ξεκινήσει με μια διαφημιστική καμπάνια των 140 εκατομμυρίων δολαρίων, για να παρακινήσει μεγαλύτερη κατανάλωση γάλακτος και να μειώσει με αυτόν τον τρόπο τα τεράστια και τα δαπανηρά πλεονάσματα εμπορεύματος. Αν και ο πραγματικός λόγος της εκστρατείας ήταν η μείωση του περιττού εμπορεύματος, οι διαφημίσεις είχαν στόχο να μας πείσουν σε υποτιθέμενα οφέλη του γάλακτος.

Και σε μας η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Μετά την πτώση του σοσιαλισμού και την άφιξη του καταναλωτισμού, η αγορά έχει γίνει θύμα των γιγάντων γαλακτοβιομηχανίας που άρχισαν το κυνήγι των καταναλωτών, κυρίως με στόχο τους πιο μικρούς, επειδή τα παιδιά είναι πάντα το καλύτερο θύμα του καταναλωτισμού – οι απαιτήσεις τους, που είναι εύκολο να τραβήξει κανείς με το μέρος του, πρέπει να ικανοποιηθούν από τους γονείς τους. Έτσι η προπαγάνδα γαλακτοβιομηχανίας κρεμάνε απρόσωπα τεράστιες αφίσες σε όλη τη χώρα και ευρύτερη περιοχή και πλασάρουν άφθονες αναλήθειες και ψέματα μέσω τηλεόρασης. Υγεία για κάθε πρωί, υγεία για το παιδί σας, όλα αυτά είναι ύπουλα ψέματα των δόλιων καπιταλιστών που διψούν για χρήμα και έκαναν και καλή δουλειά – διότι πλήθος κόσμου που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου πιστεύει ότι το γάλα αποτελεί τρόφιμο απαραίτητο για τη ζωή.

Ατιμώρητες περνάνε οι εταιρείες που γιορτάζουν την ημέρα του γάλακτος και μια φορά το χρόνο τοποθετούν περίπτερα και σκηνές στις πόλεις όλης της ευρύτερης περιοχής, που στη συνέχεια επισκέπτονται τα παιδιά. Τα παιδιά τα πηγαίνουν πάση θυσία, στη διοργάνωση των νηπιαγωγείων τα οποία είναι συνεννοημένα με τους γίγαντες γαλακτοβιομηχανίας, να αγοράζουν ροφήματα γάλακτος δηλητηριασμένα με πρόσθετα τροφίμων, χρωστικές, τοξίνες και άλλα βλαβερά παράγωγα, ενώ γύρω τους χοροπηδάνε εμψυχωτές μεταμφιεσμένοι σε χαρούμενες αγελάδες. Εκεί βρίσκεται απαραίτητα και μια αγελάδα υπό την επήρεια των ηρεμιστικών και μια κατσίκα τις οποίες τις έχουν φέρει εν μέσω βαβούρας της πόλης και τις έκλεισαν σε ένα χώρο φύλαξης. Η βιομηχανία γάλακτος πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε – τα χρήματά σας και την αδιαφορία σας για την αλήθεια.

Δηλαδή, αυτό που θέλουμε να τονίσουμε εδώ είναι ότι η διακοπή κατανάλωσης γάλακτος και προτίμηση της βίγκαν διατροφής, δεν προέρχονται απαραίτητα από τον ακτιβισμό για τα δικαιώματα των ζώων, όπως πιστεύει η πλειοψηφία. Λόγοι για ακολούθηση βίγκαν διατροφής μπορεί να είναι πολιτικής, διατροφικής, περιβαλλοντικής, ακόμα και ειρηνιστικής φύσης. Υπάρχουν πάρα πολλοί, δηλαδή. Ο στόχος είναι, επομένως, να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν αποφασίσει να μποϋκοτάρουν το γάλα να εμπλουτιστούν με συγκεκριμένα επιχειρήματα για να υπερασπιστούν τις αρχές τους, καθώς και να πληροφορηθούν όλοι οι υπόλοιποι γι αυτή την ανούσια προπαγάνδα που κάνει πλύση εγκεφάλου και σε σας και στα παιδιά σας.

Στο τέλος δείτε και το βίντεο – Απίστευτη ιστορία του γάλακτος, Dr. Walter Veith