Το κρέας είναι η πιο επιβλαβής τροφή που τρώνε οι άνθρωποι

Ractopamine-Tainted-Meat-600x400

Πολλοί άνθρωποι έχουν μεγαλώσει με την ιδέα ότι το κρέας και το γάλα κάνουν δυνατότερο σώμα και ότι είναι απαραίτητα για τη ζωή. Αυτό, μάλλον, είναι μόνο μύθος. Είναι απλά μια συνήθεια.

Μια από τους δημοφιλέστερους ιατρικούς εμπειρογνώμονες στην Αμερική, η γιατρός Λόριν Ντέι, προτείνει ένα πείραμα για εκείνους που τους αρέσει να τρώνε κρέας: „Πάρτε ενα χάμπουργκερ ή σνίτσελ και βάλτε το στο πάγκο της κουζίνας. Αφήστε το εκεί για τρεις μέρες, αλλά ρυθμίστε την θέρμανση του σπιτιού στους 37 βαθμούς C. Μυρίστε το μετά από τρεις μέρες“. Η Dr Λόριν Ντέι ισχυρίζεται ότι αυτό θα έχει μια απαίσια μυρωδιά. Αυτό συμβαίνει και στο σώμα σας. Περίπου τρεις μέρες χρειάζεται για να περάσει το κρέας από τα μακριά έντερα, ενώ η θερμοκρασία του σώματος είναι κοντά στους 37 βαθμούς C, οπότε το κρέας σαπίζει και έτσι αυτά τα τοξικά προϊόντα περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία τα μοιράζει σε όλο μας το σώμα“.

Πράγματι, μετά την κατανάλωση κρέατος στο παχύ έντερο παράγουμε τοξικές ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια, αποβάλλονται αργά επειδή το ανθρώπινο έντερο είναι μακρύ.

Το κρέας (ψητό, τηγανητό, βραστό, καπνιστό ή ωμό) περιέχει μεγάλα ποσοστά του λίπους. Το ωμό κρέας μπορεί να περιέχει μέχρι και 80% λίπος, όπως είναι το μπέικον.

`Οταν μιλάμε για το κρέας εννοούμε το κόκκινο και το άσπρο κρέας. Τα ζωικά λίπη, που ονομάζονται κορεσμένα διαφέρουν από το φυτικά, επειδή είναι στερεά σε θερμοκρασία σώματος, ενώ τα φυτικά λιπαρά είναι υγρά. Έτσι, τα στερεά λίπη αυξάνουν τη χοληστερόλη του αίματος, κολλάνε στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων δημιουργώντας μεταξύ άλλων την αθηροσκλήρωση (σκλήρυνση, στένωση και απόφραξη των αρτηριών) και αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως και την εμφάνιση του καρκίνου. Κολλάνε και στα ίδια τα έντερα και έτσι τα έντερα δεν είναι πλέον τόσο ευκίνητα, κάτι που δημιουργεί προϋπόθεση για τις ασθένειες. Τα μεγαλύτερα ποσοστά  λίπους έχει το χοιρινό κρέας (μπέικον, ζαμπόν), μετά το κατσικίσιο και το μοσχαρίσιο κρέας και τέλος, τα πουλερικά.

Το κρέας είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών και πολλοί το καταναλώνουν για αυτόν τον λόγο. Ωστόσο, το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες περισσότερο από ό, τι χρειάζεται ο άνθρωπος και είναι πρωτεΐνες που προκαλούν περισσότερη ζημία παρά όφελος. Η υπερβολική πρωτεΐνη δεν μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του σώματος και το ήπαρ πρέπει να τη διαλύσει.

Τα τρόφιμα που περιέχουν πάρα πολύ πρωτεΐνη και ζωικά λίπη όπως το κρέας και τα ψάρια, επηρεάζουν τη βραδύτητα, τη νωθρότητα και την τεμπελιά του σώματος, διοτί η ίδια η διαδικασία της πέψης και του μεταβολισμού γίνονται πιο αργά.

Τα ζώα, κατά την ώρα της σφαγής λόγω του φόβου της διαδικασίας βιώνουν το άγχος και παράγουν αδρεναλίνη, η οποία παραμένει στο κρέας. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που τρώνε κρέας, κατά κανόνα, είναι πιο νευρικοί, πιο επιθετικοί, πιο άρρωστοι …

Στα ζώα, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, δίνονται αντιβιοτικά, ορμόνες, καταπραϋντικά κατά του στρες και διάφορα τεχνητά “διεγερτικά”, που κατά την κατανάλωση του κρέατος, συμπεριλαμβανομένου και του λευκού κρέατος, όλα αυτά εισάγονται μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Ας μην αναφέρουμε το πρόβλημα των τρελών αγελάδων. Τα ζώα πολύ συχνά τρέφονται με τα βοοειδή οστεάλευρα τα οποία είναι απόβλητα από άλλα νεκρά ζώα που κατά κανόνα θα έπρεπε να καταστρέφονται, αλλά αντίθετα  χρησιμοποιούνται ως τροφή.

„Οι άνθρωποι ανάγκαζαν τα βοοειδή να τρέφονται με τα νεκρά ζώα. Και μετά εμείς τρώμε αυτά τα ίδια βοοειδή, τις γύπες. Τα βοοειδή έχουν γίνει εργοστάσια επεξεργασίας νεκρού κρέατος και πτωμάτων. Έτσι φτιάξαμε το κρέας που απλά μοιάζει με κρέας, αλλά δεν είναι κρέας. Τούτο το κρέας είναι ένα μείγμα από όλα τα είδη σάπιου κρέατος, αντιβιοτικά, ορμόνες, τοξίνες, ιούς, βακτήρια, μολυσματικές πρωτεΐνες, διοξίνες. Εάν σήμερα ταΐζουμε τα ζώα με διάφορα ψοφίμια με όλα τα είδη των ασθενειών και των νεκρών ζώων, είναι σαφές ότι και εμείς τρώμε τα ίδια ήμι-αποσυνθεμένα πτώματα. Εμείς σήμερα τρώμε ψοφίμια, και το αίμα τους και το λίπος τους και όλα τα βδελύγματα τα οποία είναι το αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας αποσύνθεσης ”, λέει o dr Ρόμπερτ `Ελεζ.

Το κρέας περιέχει πολλές τοξίνες, όπως το βενζοπυρένιο, μικροοργανισμούς, ιούς, πρίον, φυτοφάρμακα, διάφορες επιβλαβείς χημικές ουσίες …

Όλα αυτά, και άλλα γεγονότα, αποδεικνύουν ότι το κρέας είναι η αιτία των ασθενειών, όπως της καρδιάς, του καρκίνου, του διαβήτη, της οστεοπόρωσης και προβλήματα, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, υψηλή πίεση του αίματος, χοληστερόλη, πέτρες στα νεφρά, σκλήρυνση κατά πλάκας, ουρική αρθρίτιδα, δυσλειτουργία ήπατος, διάφορους ιούς, υπογονιμότητα … Για παράδειγμα, οι ορμόνες που χορηγούνται στα ζώα για να σταματήσουν την σεξουαλική επιθυμία και γενικά ένα περίσσευμα ορμόνων στο κρέας, επηρεάζουν την εμφάνιση της στειρότητας στους ανθρώπους που τρώνε κρέας.

Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά κρέας, χωρίς αμφιβολία, έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν μία από αυτές τις ασθένειες και είναι ένα θαύμα εάν το αποφύγουν. „`Ενα ψητό κομμάτι κρέας μπορεί να περιέχει μέσα του πολύ περισσότερες καρκινογόνες ουσίες απο ένα τσιγάρο.”, είπε ο dr Βάλτερ Φάιτ.

Το ψητό κρέας είναι ίσως το πιο επιβλαβές επειδή παράγει επιβλαβή οξέα και ουσίες, όπως το βενζοπυρένιο, το οποίο από μόνο του είναι καρκινογόνο, και βρίσκεται και στον καπνό του τσιγάρου. Επίσης, το ανθρώπινο αίμα είναι ως επί το πλείστον αλκαλικό ή όξινο (pH τιμή) και με την κατανάλωση του κρέατος διαταράσσεται αυτή η ισορροπία που το αίμα γίνεται όξινο και το σώμα γενικότερα. Η οξύτητα μπορεί να είναι η αιτία πολλών ασθενειών. Προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στο αίμα, το σώμα αντλεί το ασβέστιο από τα οστά και δημιουργεί μια βάση, όπως ήδη επισημάνθηκε, με συνέπειες τα ασθενέστερα οστά, και ως εκ τούτου ασθένειες των οστών που έχουν άμεση σχέση με την πρόσληψη κρέατος και ζωικών πρωτεϊνών και όχι από την έλλειψη πρόσληψης ασβεστίου. Ο καρκίνος, για παράδειγμα, αναπτύσσεται σε όξινο περιβάλλον. Σε αλκαλικό περιβάλλον, το οποίο στο ανθρώπινο σώμα επιτυγχάνεται με την διατροφή φυτικής προέλευσης, είναι πολύ δύσκολο να εμφανιστουν οι αρρώστιες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη (Τμήμα Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας – FAO), η ετήσια κατανάλωση στον κόσμο είναι περίπου 300 εκατομμύρια τόνοι, δηλαδή πέντε φορές περισσότερο από ό, τι, ας πούμε, πριν από σαράντα χρόνια. Τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν αύξηση της κατανάλωσης κρέατος, λόγω της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και του εισοδήματος στις αναπτυσσόμενες χώρες σε ακόμη 73 τοις εκατό μέχρι το 2050, κάτι το οποίο θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους φυσικούς πόρους που είναι ήδη ευάλωτοι. Γνωρίζουμε ότι για την εκτροφή ζώων με σκοπό την απόκτηση  κρέατος, πρώτα απ ‘όλα, “ξοδεύουν” μεγάλες περιοχές της εύφορης γης και των υδάτων, καταστρέφονται τα δάση, ρυπαίνεται το περιβάλλον, μεταξύ άλλων, ρίχνοντας ένα πέμπτο του παγκόσμιου διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το θέμα είναι ότι το κρέας δεν είναι τροφή για τους ανθρώπους, όπου και όπως αυτό έχει εκτραφεί, είναι απλά συνήθεια η οποία σε πολλούς εξελίχθηκε σε εθισμό.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι όλα τα είδη κρέατος είναι βλαβερά και εάν θα φτιάχναμε τις ενδείξεις βλαβερότητας, το κόκκινο κρέας θα ήταν στην κορυφή και μαζί με το χοιρινό κρέας.

Μερικοί γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους που έχουν αυξημένα λιπαρά στο αίμα τους να μειώσουν ή να διακόψουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αλλά να συνεχίσουν  να  καταναλώνουν το κοτόπουλο και τα ψάρια. Ειναι, όντως, λιγότερο βλαβέρο κρέας από το κόκκινο, αλλά παραμένει επιβλαβές και δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά την επίλυση του προβλήματος του λίπους ή κάθε άλλου προβλήματος υγείας, λόγω άλλων δυσμενών επιπτώσεων που προκύπτουν από τέτοιου είδους τροφίμων και των συστατικών του.

Η εκτροφή κοτόπουλων και άλλων ζώων, ιδιαίτερα στη Δύση για να το θέσω ήπια, είναι απάνθρωπη, αφύσικη, και δεν μπορεί να την φανταστεί κανείς χωρίς τοξικές χημικές ουσίες με τις οποίες τρεφονται τα ζώα ή να γίνονται ενέσεις κατά την παραγωγή για να αυξάνεται περισσότερα η ίδια αλλά και το κέρδος. Στη Δύση, πολλά ζώα είναι άρρωστα και ορισμένες τοπικές μέθοδοι καλλιέργειας εισέρχονται και στην Ελλάδα.

Μία διατροφή βασισμένη σε φυτικά τρόφιμα, κατάλληλα συνδυασμένα, αναπληρώνουν πλήρως το κρέας.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που δεν τρώνε κρέας ζουν πιο υγιεινά, καλύτερα και περισσότερο από εκείνους που τρώνε κρέας

Ψάρια και Θαλασσινά

Για το ψαρι πολλοί θα πούν ότι είναι υγιεινό. Επιστημονικά μιλώντας, το κρέας από ψάρι είναι λιγότερο επιβλαβές από το κόκκινο και το λευκό κρέας, αλλά δεν είναι υγιεινό. Τα ψάρια, πάνω απ ‘όλα, περιέχουν χοληστερόλη αλλά λιγότερη από ό, τι τα άλλα κρέατα. Ανάλογα με τη ρύπανση των υδάτων, ο κίνδυνος στα ψάρια είναι και η ύπαρξη διάφορων τοξικών ουσιών. Ορισμένες ποσότητες αυτών των ουσιών καταφτάνουν στα νερά λόγω λυμάτων βιομηχανικών υδάτων, διάβρωσης του εδάφους, της ρύπανσης από τα πλοία και με διάφορους άλλους τρόπους. Πολλά ψάρια σήμερα, όπως και τα άλλα ζώα, είναι άρρωστα. Και το ψάρι πρέπει να σταματήσουμε να το καταναλώνουμε όταν ο άνθρωπος είναι με οποιοδήποτε τρόπο άρρωστος.

Το πιο πολύτιμο σε ορισμένα ψάρια, είναι η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία, για την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα γενικά αλλά και για την πρόληψη άλλων ασθενειών. Τα ωμέγα οξέα μπορούν ωστόσο, στο βαθμό που απαιτείται να αντληθούν από φυτά, όπως σπόρους λιναριού, αμύγδαλα, από φυτικά έλαια, ιδίως το λιναρόσπορο, ή από τα λαχανικά και έτσι για αυτούς τους λόγους δεν είναι αναγκαίο να τρώμε το ψάρι.

Επιστημονικά, έχει ερευνηθεί ότι το ιχθυέλαιο το οποίο χρησιμοποιείτε από πολλούς ως κάτι που είναι υγιεινό, μπορεί να προκαλέσει επιβλαβείς επιδράσεις όπως είναι η επικίνδυνη αύξηση του χρόνου πήξης του αίματος, διαταραχές της ισορροπίας των βιταμινών στο σώμα, αύξηση του σωματικού βάρους …

Άλλα θαλασσινά είναι πολύ πιο επιβλαβή από ψάρια. Είναι μεταδότες μικροοργανισμών, είναι φυσικοί καθαριστές της θάλασσας  διότι φιλτράρουν το νερό, εκτελούν ένα οικολογικό ρόλο παρόμοιο με τις γύπες μεταξύ των πουλιών. Τα θαλασσινά τρέφονται αρκετά με τα νεκρά θαλασσινά πλάσματα και για αυτό το λόγο είναι μολυσμένα. Περιέχουν χοληστερόλη, παράγουν ουρικό οξύ και είναι δύσκολα για χώνεψη.