Η προέλευση της ζωής

Οι άνθρωποι ρωτούν συχνά, “Τι ήρθε πρώτο: η κότα ή το αυγό”. Αυτή η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί επαρκώς. Το ερώτημα που πολύ συχνά τίθεται είναι: “Ποιος δημιούργησε την πρώτη ζωή στη Γη;”. Για να απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η λογική και να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας.
Παντού στη φύση βλέπουμε ότι τα έμβια όντα προκύπτουν από τα έμβια όντα. Επιπλέον, ο Louis Pasteur πειραματικά απέδειξε ότι το “ζωντανό προκύπτει μόνο από το ζωντανό.” Με βάση αυτό, αποδεικνύεται ότι θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα της προέλευσης της ζωής. Ωστόσο, οι άνθρωποι σήμερα έχουν  τρεις διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα: «Πώς δημιουργήθηκε η πρώτη ζωή στη Γη”

Αυτές οι απαντήσεις είναι οι εξής:
1. Η ζωή αρχικά προέρχεται από ένα ζωντανό ον
2. Η ζωή  αρχικά δημιουργήθηκε από άψυχη ύλη
3. Δεν γνωρίζω

Ας αναλύσουμε εν συντομία τις τρεις απαντήσεις.

Η απάντηση νούμερο δύο, ότι η ζωή προέκυψε από την άψυχη ύλη, είναι σήμερα η πιο ευρέως αποδεκτή μεταξύ των επιστημόνων. Ωστόσο, χτυπάει αμέσως στο μάτι διότι  είναι σε πλήρη αντίθεση με τους νόμους της φύσης. Ενώ όλα γύρω μας αποδεικνύουν ότι ζώσα ύλη προκύπτει από τα έμβια όντα, όπως ορίζει και ο νόμος του Pasteur, ”οι άνθρωποι της επιστήμης” ισχυρίζοται το αντίθετο.

Είναι πολύ πιο λογικό να υποστηρίζουν ότι ολόκληρη η πόλη της Αθήνας προέκυψε από μόνη της,  παρά ότι ένας ενιαίος μονοκύτταρος οργανισμός προέκυψε από άψυχη ύλη. Το πιο απλό ζωντανό σύστημα είναι απείρως πιο περίπλοκo από οποιοδήποτε άψυχο σύστημα. Έτσι, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να είμαστε καθοδηγούμενοι από τους νόμους της φύσης, η απάντηση  νούμερο δύο θα πρέπει απλά να απορριφθεί.

Η απάντηση νούμερο τρία, δηλαδή “Δεν ξέρω,” πιστεύουμε επίσης ότι είναι απαράδεκτη, διότι έχουμε τους νόμους της φύσης και ξέρουμε πώς δημιουργήθηκαν τα έμβια όντα.

Φυσικά, μπορεί κανείς να πει ότι ξέρουμε πως υπάρχουν σήμερα τα έμβια όντα, γιατί τα βλέπουμε αλλά το ζήτημα της προέλευσης της πρώτης ζωής στη Γη είναι κάτι άλλο, γιατί δεν θα μπορούσαμε να το παρατηρήσουμε. Αλλά αν λειτουργούμε με αυτή τη λογική, τότε δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε ακόμη και στο ερώτημα: “Πώς έγινε η  Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας” επειδή  κανένας από μας δεν έχει δει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει από μόνη της. Δεν είναι απαραίτητο να δούμε την κατασκευή της πυραμίδας, για να καταλάβουμε ότι δημιουργήθηκε από τη δημιουργική πράξη των  νοημόνων όντων.

Είναι παρόμοιο με την εμφάνιση του  πρώτου ζωντανού πλάσματος στη Γη. Δεν είναι απαραίτητο να παρατηρήσουμε το σχηματισμό της πρώτης ζωής πάνω στη Γη  για να είμαστε στη θέση να βγάλουμε συμπέρασμα ότι αυτή προέρχεται από τη δημιουργική πράξη του ανθρώπου. Είναι προφανές απο τους  φυσικούς νόμους. Αν τηρήσουμε τους νόμους της φύσης και της λογικής, υπάρχει μια εναλλακτική απάντηση. Ως εκ τούτου, η μόνη δυνατή απάντηση στο ερώτημα:

“Πώς δημιουργήθηκε η πρώτη ζωή στη Γη;”, είναι ότι η πρώτη ζωή στη Γη δημιουργήθηκε από ζωντανό ον.

Η απάντηση στο ερώτημα:

“Τι ήρθε πρώτο: η κότα ή το αυγό” όταν μιλάμε για μεταβατικές μορφές, θα δούμε ότι ο Δημιουργός, δημιούργησε ζωή με το είδος του και έτσι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα κοτόπουλα και άλλα πτηνά και τότε άρχισαν να γεννούν τα αυγά.

Εκτός από τις ερωτήσεις: «Πώς  δημιουργήθηκε η πρώτη ζωή στη Γη”, ένα πολύ σημαντικό ερώτημα είναι “Πώς δημιουργήθηκε κάποιος από εμάς”.

Αν ρωτούσαμε έναν άνθρωπο στο δρόμο: ” Πώς  δημιουργηθήκατε”, πιθανότατα θα απαντήσει: «Εγώ δημιουργήθηκα από τους γονείς μου.” Ωστόσο, αν αναλύσουμε την πραγματική διαδικασία δημιουργίας του ανθρώπου, θα δούμε ότι μια τέτοια απάντηση είαι λανθασμένη.

Ο άνθρωπος τώρα, δημιουργείται από τη στιγμή που το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί το ωάριο. Ωστόσο, η διαδικασία της γονιμοποίησης είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Στο ωάριο  πλησιάζει το πλήθος των σπερματοζωαρίων τα οποία απελευθερώνουν ενζύμα που οδηγούν στη χάραξη της μεμβράνης του ωαρίου. Όταν η μεμβράνη χαράζετε και δημιουργείται μια είσοδος για τα σπερματοζωάρια, συμβαίνει το εξής: μόνο ένα σπερματοζωάριο περνάει, σαν κάποιος να το κατευθύνει και εκτελεί τη γονιμοποίηση, ενώ όλοι οι άλλοι αναπαύονται.

Δεν μπορεί να είναι τυχαία διαδικασία, διότι σε αυτή την περίπτωση όλα τα σπερματοζωάρια θα προσπαθούσαν να γονιμοποιήσουν ασχέτως με το ποιός θα έφτανε πρώτος. Κάτι που δεν συμβαίνει.

Ως εκ τούτου, ο Δημιουργός ο δωρητής της ζωής, μπορεί να δημιουργήσει ξανά τον άνθρωπο, όπως ο ίδιος δημιούργησε τους πρώτους ανθρώπους στην αρχή και τώρα μπορεί με τη βοήθεια των γονιών. Στην πρώτη περίπτωση είναι η δημιουργία και στη δεύτερη η γέννηση.